Virrassa viimeinkin, voin ottaa iisimmin!

31 Elo

 

Nyt kun venetsialaiset on vietetty ja raketit on ammuttu, on hyvä palata tämän kesän tunnelmiin. Luokanopettajallani oli aikanaan tapana kirjoituttaa heti syyskuussa luokkalaisillani teksti otsikolla: ”mitä tein kesälomalla” tai ”paras kesämuistoni”. Tämän kesän parhaimpia muistojani on ehdottomasti erään aamun kahvihetki. Istuin rauhassa punaisessa aurinkotuolissa, en tosin auringossa vaan sopivasti viileän kesäisellä parvekkeellani kotona. Kaukajärvi loisti hienosti auringossa ja aamu oli muutenkin rennon rauhallinen. Tämä hetki oli siis äärimmäisen pieni, mutta mieleenpainuva kokemus. Mahtuupa kesään paljon muutakin onnellista: mainiot työt, lämpö, festarit, tärkeät ihmiset ja reissut heidän kanssaan, terassibisset (huom! satunnaiset sellaiset..), luontoretket, musisoinnit yms. nauttimisen arvoiset kokemukset. Eipä mennyt kesä hukkaan, vaikka alkukesän sateet sitä hiersivät ikävästi.

Sosiaalisen median huono puoli lienee juuri siinä, että se katkaisee ikävästi tämän kesäilluusion, kun kaikki kanavat täyttyvät alkavasta syksystä keskustelevista ihmisistä. Kaikki murheet ja opintojen suunnittelu jotenkin tuovat pienen stressin. Kursseille täytyy ilmoittautua, tutkinto-ohjelmien vaihtaminen haastaa ja kaikki vain hiillostaa ikävästi jo alkuunsa. Tämäkin blogikirjoitus on hyvä esimerkki tällaisesta murhetekstistä, joka oikein viiltävästi korostaa kuinka kesäpäivät ovat taas takana ja Riku Rantalan sanoin ”oravanpyörä pyörii jälleen”. Tiesittekö muuten, että jouluun on vain neljä kuukautta aikaa?

Itse olen vastaavasti jo pyöritellyt päätäni kalenterin edessä, sekä tiedustellut kurssilaisteni tekemisiä opintojen suhteen. Toisaalta olen jo muutaman viimeisen viikon aikana odottanut todella paljon syksyn alkua. Tämä tarkoittaa minulle nimittäin paitsi lomaa töistä, myös kaikkea sitä opiskelijahulinaa ja toiminnalla täytettyä elämää yksikössämme. Uudet opiskelijat näyttävät hyvää esimerkkiä juuri sillä positiivisella innolla ja uteliaisuudellaan, millä he saapuvat yliopistomaailmaan. Syksyn ”arki” on heille ainakin aluksi jotain muuta kuin puuduttavaa työtä. Helpolla eivät fuksitkaan tietenkään pääse, sillä heillä on uutta opittavaa todella paljon jo syksyn alussa. Informaatiotulvasta huolimatta heillä on tärkeä opiskeluun tarvittava ”eväs” upouudessa koulurepussaan: positiivinen asenne. Tämä oli nähtävissä jo ensimmäisessä tapahtumassa viime tiistaina.

Kesä on antanut sopivasti aikaa ajatella opiskelumaailman ulkopuolisia asioita. Kuitenkin aivan kuten tulevaisuudessa työelämän haasteista, saa opiskelustakin liian suuren mörön itselleen harmittelemalla taakse jääneitä helteitä ja rentoa auringonottoa. Syksyn ”arjesta” ei selviä ilman vastuuntuntoa, mutta se ei sulje pois mahdollisuutta nauttia ja olla murehtimatta liikoja. Mielestäni liikojen murehtiminen tuhoaakin motivaation ja jaksamisen. Sen läksyn olen itse oppinut kantapään kautta. Näiden opiskeluvuosien kerrotaan olevan ns. parasta aikaa ihmisen elämässä, joten niistä kannattaa ottaa kaikki ilo irti vuosikurssista riippumatta.

Kasvon yksiä tärkeimpiä tarkoituksia on ajaa eri ainejärjestöjen opiskelijoiden yhteistyötä. Yhteistyö on nykyään terminä aika trendikäs alalla kuin alalla, ja syystä! Ihmisten erilaisuus, avoimuus ja yhteiset tavoitteet rikastuttavat toinen toistansa, ja tästähän on meidän syksymme tehty. Luvassa on paljon uutta opittavaa, tapahtumia sekä uusia ja vanhoja kasvoja, jotka törmäävät väistämättä toisiinsa saman katon alla ja samojen opintojen merkeissä. Yhteisöllisyys on se tärkeä voimavara tälle syksylle. Myönnä siis jo se tappiosi, anna kesän mennä menojaan ja muista ottaa sateenvarjo kaupungille. Nyt heitetään ylävitoset sen vanhan/uuden kurssikaverin kanssa, sekä suunnataan leuka pystyssä seuraavaan kesään saakka. Itse haluan toivottaa kaikille tasapuolisen mahtavaa syksyä! Heitetään mekin femmat kun nähdään!

Eetu Kuoppala, Kasvo VPJ

Tässä todistusta kesän mainiosta muistostani. #kuihuikeeta

Tässä todistusta kesän mainiosta muistostani. #kuihuikeeta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: